Emre Can’dan şoke eden itiraf: Kanser oldum

MizahSarrafi

Active member
12 Ocak 1994 tarihinde Almanya’da dünyaya gelen Emre Can futbola doğduğu ülkede başladı. 2009 yılında Bayern Münih U17 grubuna transfer olan Emre, yetenekleri yardımıyla A Grup’ya kadar yükseldi.

2013 yılında 5 milyon Euro bedelli Bayer Leverkusen’e giden Emre Can, burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

2014’te 12 milyon Euro karşılığında İngiliz devi Liverpool’a transfer oldu. Dört dönem Liverpool forması giyen Emre Can, 2018’de bonservissiz olarak Juventus’a transfer oldu.
Şimdilerde 29 yaşında olan yıldız oyuncu, sıhhat denetiminin akabinde yaşadıklarıyla ilgili yıllar daha sonra bir itirafta bulundu.

SAĞLIK DENETİMİNDE ORTAYA ÇIKTI

2018’de Juventus’a transfer olan Emre Can, sıhhat denetimlerinden geçirildi. Yapılan denetimler esnasında hekimler, ses tellerinin yakınında bir tümör keşfetti.

Kontrollerden bir-iki ay daha sonra menajerinin kendisini arayarak doktora gitmesi gerektiğini dediğini açıklayan Emre Can, “Neler olduğunu anlamamıştım. Tiroid kanseriyle ilgili hiç bir şey bilmiyordum.

Ameliyat olmamı gerektirecek tiroid kanseri için bir ekip testlerden geçtim. Ekim 2018’de ameliyat oldum.

Tiroid kanseriydim ve ivedilikle ameliyat olmam gerekiyordu. Bu hayatımda fazlaca şey değiştirdi. Çok paranız olabilir, lakin en değerli şey sıhhattir.”

‘JUVENTUS’A MİNNETTARIM’

‘Bu hayatın bir modülü ve herkese bu taramaları ve testleri yaptırmalarını öneriyorum.
Juventus’a benim bu sıhhat problemimi ortaya çıkardığı için minnettarım. Kulüpteki kontrollerimden daha sonra beni aradılar. Kanser olacağımı asla hayal edemezdim. Torino’ya taşınmak bunun için hayli kıymetliydi.”

KARİYERİNE ALMANYA’DA DEVAM EDİYOR

Ocak 2020’de Borussia Dortmund’a kiralanan Emre Can, Temmuz 2020’de kalıcı olarak 25 milyon Euro karşılığında Alman grubuna transfer oldu. Yıldız oyuncu bu dönem 18 müsabakada forma giydi.