Elon Musk, PC Sorunu Nedeniyle Satya Nadella'ya Zararlı Olmak İstemediğini Söyledi

YaratıcıKalem

Active member
Elon Musk, Windows PC'ler için zorunlu Microsoft hesabı kurulumundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Teknoloji kralı Elon Musk kısa süre önce Microsoft CEO'su Satya Nadella'ya ulaşarak yeni satın aldığı Windows dizüstü bilgisayarında zorunlu Microsoft hesabı zorunluluğu hakkındaki çekincelerini dile getirdi. Bay Musk, bir kullanıcının Bay Nadella'dan “teknik destek” almayı önermesinin ardından bu etkileşimi eski adı Twitter olan platformu X'te paylaştı. “Ona bir mesaj gönderdim” diye yanıtladı.

Ona az önce bir mesaj gönderdim

— Elon Musk (@elonmusk) 25 Şubat 2024
Bay Musk, Bay Nadella'ya doğrudan bir kısa mesaj göndererek Windows PC'ler için zorunlu Microsoft hesabı kurulumundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bu fikir alışverişi, Nadella'nın Microsoft'un Mistral AI ile işbirliğini duyuran gönderisinin ardından ortaya çıktı. Ancak Bay Musk, konuşmayı daha gündelik bir meseleye yönlendirdi ve şöyle dedi: “Satya, baş belası olmak istemem ama lütfen yeni bir Windows PC kuran insanların Microsoft hesabı oluşturmayı atlamalarına izin ver.”

“Bilgisayar WiFi'ye bağlıysa bu seçenek kaybolur” diye ekledi ve “kaydolmak isteseniz bile, iş e-posta adresi kullanmanıza izin vermiyor ve bende yalnızca iş e-posta adresleri *var*” diye şikayet etti. ”

Satya, baş belası olmak istemem ama lütfen yeni bir Windows PC kuran kişilerin Microsoft hesabı oluşturmayı atlamalarına izin ver.

Bilgisayar WiFi'ye bağlıysa bu seçenek kaybolur.

Yani kaydolmak isteseniz bile iş e-posta adresi kullanmanıza izin vermiyor ve ben…

— Elon Musk (@elonmusk) 26 Şubat 2024
Bu konuşma birçok kullanıcıyı eğlendirdi.

Bir kullanıcı, “Bu, tüm zamanların en ünlü teknik destek X gönderisi olarak tarihe geçecek” yorumunu yaptı.

Bu, tüm zamanların en ünlü teknik destek X gönderisi olarak tarihe geçecek.

— Min Choi (@minchoi) 26 Şubat 2024
Bir diğeri şöyle yazdı: “O kadar zengin olun ki, MS'in CEO'suna tüketici hizmetleri temsilcisi gibi davranabileceksiniz.”

O kadar zengin olun ki, MS'in CEO'suna tüketici hizmetleri temsilcisi gibi davranabileceksiniz.

— Sosyal Bilimci (@socially321) 26 Şubat 2024
Başka bir yorumda “Dünyanın en zengin adamının müşterilerinden şikayetler” yazıyordu.

Dünyanın en zengin adamından müşterilerin şikayetleri.????

— Beast_ETH_ (@X_Beast_ETH) 26 Şubat 2024
Birisi şunu belirtirken, “Google'da aramak yerine Microsoft'tan sorun giderme talebinde bulunduğunuzda yaşlandığınızı anlarsınız.”

Google'da arama yapmak yerine Microsoft'tan sorun giderme talebinde bulunduğunuzda yaşlandığınızı bilirsiniz

— Chand (@chandtailor) 26 Şubat 2024
Elon Musk daha sonra Microsoft hesabı oluşturmaya gerek kalmadan Windows dizüstü bilgisayarına başarıyla eriştiğini açıkladı. Bir kullanıcı, Bay Musk'un denediği ve daha sonra X'te paylaştığı bir geçici çözüm önerisi sundu.

“Sonunda başardım, teşekkürler. Dizüstü bilgisayar, şifre sormadan otomatik olarak yerel WiFi'ye bağlandı. Seçimi kaldırdığımda atlayabildim.”

Sonunda atlattık, teşekkürler.

Dizüstü bilgisayar, şifresi olmayan yerel bir WiFi'ye sormadan otomatik olarak bağlandı. Bunun seçimini kaldırdığımda atlayabildim.

— Elon Musk (@elonmusk) 25 Şubat 2024
Satya Nadella, 2014 yılında Microsoft'un CEO'luğu görevini devraldı.