Elmalı Tatlı Çörek (Bratapfel Schnecken)

Felaket

New member
Elmalı Tatlı Çörek (Bratapfel Schnecken) Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;

  • 250 gram süt (ılık)
  • 70 gram şeker
  • 1 adet taze maya
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 90 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • Yaklaşık 530 gram un
Dolgu için;

  • 40 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 50 gram şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
Elma harcı:

  • 6 adet elma
  • 50 gram şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 100 gram badem ezmesi (isteğe gore)
Üzeri için:

  • 180 gram pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı su
Elmalı Tatlı Çörek (Bratapfel Schnecken) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur için:Tüm gereçleri mutfak robotuyla 5 dakika yumuşak kulak göğsü kıvamında bir hamur oluşturmak için yoğurun.
  2. Hamuru örtün ve iki katına çıkıncaya kadar sıcak bir yerde kabarmaya bırakın.
  3. Elma harcı için:Elmaların kabuklarını soyun ve ince küp formunda doğrayın.
  4. Şeker, limon suyu ve tarcını ekleyip bir tencerede suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
  5. Ocaktan alıp içine isteğe göre badem ezmesini karıştırın ve soğumaya bırakın.
  6. Kabaran hamuru yavaşça un serpilmiş tezgahta merdane sayesinde büyük bir dikdörtgen halinde açın.
  7. Eritilmiş tereyağını hamurun üzerine fırça sayesinde sürün.
  8. Üzerine pişmiş elmalı harcı yayın.
  9. Şeker ve tarçını karıştırın ve elmalı harcın üzerine serpin.
  10. Hamuru geniş tarafınca başlayarak rulo formunda sarın.
  11. 2 cm eninde rulolar kesin.
  12. Kesilmiş hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  13. Evvelce ısıtılmış 180°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 20 dakika pişirin kızarana kadar.
  14. Üzeri için pudra şekerini suyla karıştırın ve ılık çöreklerin üstüne gezdirin yahut fırçalayın.
  15. Ilık yahut soğuduktan daha sonra servis yapın.
Afiyet olsun!.

Elmalı Tatlı Çörek (Bratapfel Schnecken) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst