Elmalı Poğaça

Felaket

New member
Elmalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
Arası için:

  • Elma marmelatı
Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
Elmalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt, su ile mayayı karıştırarak mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
  2. Maya aktifleşince yumurta akılarını, sıvı yağı, tuzu ,şekeri ilave edelim ve şeker eriyinceye kadar el ile karıştıralım.
  3. Unu ekleyip el ile karıştıralım.
  4. Hamurumuz olunca ortası açıp oda sıcaklığındaki 3 yemek kaşığı tereyağını koyup, tezgahta güzelce yoğuralım.
  5. Hamurumuzu 75 dakika mayalandırmaya bırakalım.
  6. Hamurumuzu 3 bezeye daha sonrasında her bezeyi 10 bezeye bölelim.
  7. Bezeleri açalım daha sonra 1 çay kaşığı elma marmelatı koyup rulo haline getirelim.
  8. Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarılarını sürelim.
  9. daha sonra 50 derecede 15 dakika mayalandıralım.
  10. daha sonra 180 dereceye getirip 30 dakika denetimli bir biçimde pişirilerim.
  11. Poğaçalarımız piştikten daha sonra soğumaya bırakalım.
  12. Soğuyan poğaçaları servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Elmalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst