El Açması Patatesli Börek

Felaket

New member
El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Su
İç harcı için;

  • 3 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Yağlamak için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru hazırlamak için un tuz ve su denetimli eklenerek kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
  2. Hamurdan bezeler kopartılıp 12 kesime bölünür. Bezeler yuvarlanır ve üzerine pak bez örtüp, 10 dk dinlendirilir.
  3. İç harcı için; patatesler soyulup, haşlanır ve ezilir. Kuru soğan yemeklik doğranıp, sıvı yağda kavrulur. Akabinde salça ,baharatlar eklenir ve kavurmaya devam edilir. Ezilip püre haline getirilen patatesler eklenir ve karıştırılır.
  4. Yağlamak için tereyağ eritilir ve sıvı yağ karıştırılır. Dinlenen hamurlar oklavayla servis tabağı büyüklüğünde açılır ve uygun bir kaba alınıp, her tarafı yağlanır. Tüm bezeler tıpkı biçimde yapılır ve üzeri streçle sarılıp 20 25dk dinlendirilir.
  5. Dinlenen hamurlar büyük bir masaya tek tek alınır ve el ile evvel ortasından akabinde kenarlarından çekerek ince açılır. Yırtılmalar olabilir sarıca kaybolacaktır.
  6. Açılan yufkanın bir kenarları 5 cm içeri katlanır ve bir kenarına uzunlama iç harç koyularak rulo halinde sarılır ve tepsiye yerleştirilir. Tüm bezeler bu türlü yapılır.
  7. Son olarak kalan yağ böreğin üzerine uygunca sürülür ve 180 derece fırında alt üst düzgünce pişirilir. Afiyet olsun ????.
El Açması Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst