El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek

Felaket

New member
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 – 6 su bardağı un
İçi için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm gereçleri bir kaba alıp karıştıralım. En son unu denetimli bir biçimde ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Yumuşak bir hamur olacak.
  2. 12 bezeye ayıralım. Bezeleri nişastaya bulayalım. ondan sonrasında elimizle tatlı tabağı uzunluğunda açalım. Yarım paket margarini eritip açtığımız bezeleri yağlayalım.
  3. Üst üste koyup buzdolabında 1 saat bekletelim. 1 saat daha sonra üst üste olan açtığımız hamurları elimizle bastırarak yavaş yavaş genişletelim.
  4. Gerili önlü değiştirerek bastıra bastıra genişletelim ki her kat eşit uzunlukta açılsın. Kıymetli olan kenarlarının kalın kalmaması.
  5. Açtığımız hamuru uzun uzun şeritler halinde keselim. Şeritlerin ortasına uzunluktan kıymalı harcı ekleyelim. Hamurun iki ucunu birleştirip dörder parmak aralıklarla keselim.
  6. Kestiğimiz kesimleri tepsiye yerleştirip üzerine 1 yumurta sarısı ve iki üç yemek kaşığı süt karıştırıp sürelim. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst