El Açması Börek (Oklava Kullanmadan)

Felaket

New member
El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için )
Hamurun ortasına sürmek için;

  • 100 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;

  • Peynir çökelek
El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle su, tuz ve mayayı karıştırıp mayayı etkinleştirelim (Maya kullanılmadan da yapılan bir börek ben yumuşak olması için maya tercih ettim)
  2. çabucak sonrasında unu denetimli biçimde ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. daha sonra hamurumuz streçleyip, 20 dakika dinlendirelim.
  3. sonrasındasında iç harcımızı hazırlayalım ben beyaz peynir ve çökelek tercih ettim dilerseniz patates ıspanak vb. materyallerle yapabilirsiniz.
  4. Dinlenen hamurumuzu 10 eşit modüle bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüp üst üste dizelim üzerini kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  5. sonrasındasında hamurumuzu açacağımız yeri yağlayıp yanlardan uzatıp çekerek açalım, hamur yağlı olduğu için açılması kolay olacaktır bu türlü istediğiniz ölçüde açıp ortasına gereçleri koyup rulo halinde sarıp tepsimize dizelim.
  6. Birebir süreci başka bezeler ortasında yenidenlayıp, böreğimizi pişmesi için 180 derece evvelde işittiğimiz fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim ondan sonrasında servis edelim.
El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst