Felaket
New member
El Açması Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için :
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 150 gram dana kıyma
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz,
- Yarım çay kaşığı karabiber,pulbiber,toz tatlı biber
- 1 türk kahve fincanı
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 türk kahve fincanı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 tutam ince kıyım maydanoz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba unu eleyelim ortasını havuz yapalım.
- Hamuru için olan gereçleri koyalım yumuşak bir hamur elde edip yoğuralım rulo yapalım.
- 8-9 adet beze yapalım üzerini örtelim biraz dinlensin.
- Tavaya kıymayı koyalım rengi dönünce yağı ve küçük yemeklik doğranmış soğanı ek edip karıştıralım.
- 2-3 dk kavuralım daha sonra ocağı kısalım suyu ekleyelim.
- yeniden suyu çekene kadar kısık ateşte 7-8 dkpişirelim tuz baharatlar serpelim.
- Daha öncesinden sıcak suda kabarttığımız bulguru ekleyelim karıştıralım.
- Maydanozu ve cevizi ekleyelim karıştıralım.
- Soğuması için bir tabağa alalım hamuru pasta tabağı kadar oklava ve merdane ile açalım
- İnce olacak biçimde düzgün olması için bir tabak ile yuvarlak keselim tavayı ateşte koyalım kızsın.
- daha sonra yaptığımız hamurları tavaya koyup bir dk içerisinde alalım.
- Alt üst ederek düz bir tabağa üst üste bu türlü yaparak dizelim.
- daha sonra düz bir yer üzerine hamuru koyalım.
- İçine 2 yemek kaşığı kıymalı içten koyalım.
- İki kenarı ortaya gerçek toplayarak rulo yapalım.
- Önce süte daha sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak orta ateşte kızgın yağda iki tarafını da çevirerek kızartalım .
- Havlu kağıt serili tabağa alalım daha sonra servis tabağına alalım afiyet olsun.