El Açması Arnavut Böreği

Felaket

New member
El Açması Arnavut Böreği Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ortalarına sürmek için

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
El Açması Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Arnavut böreği için birinci vakit içinderda hamur hazırlanır. Bütün materyaller yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  2. Yoğrulan hamur yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır (dinlendikçe daha da yumuşayacak ve açılması fazlaca kolay olacaktır).
  3. Dinlendikten daha sonra hamur iki eşit kesime bölünür.
  4. Her iki modülden 10’ar adet beze yapılır. Toplamda 20 beze elde edilir.
  5. Her beze küçük tatlı tabağı büyüklüğünde merdane sayesinde açılır ve ortalarına sıvı yağ sürülerek üst üste dizilir.
  6. 10 tanesi farklı öteki 10 tanesi de başka farklı 1 saat dinlenmeye bırakılır.
  7. Açılan hamurlar dinlenirken böreğin içi hazırlanır.
  8. Soğan ince ince doğranıp kavrulur, içine salça ve ıspanak eklenir.
  9. Tuzu, baharatı eklendikten daha sonra bir süre daha kavrulup altı kapatılır.
  10. Dinlenen hamurun birinci 10 tanesi alınarak elimizde çeke çeke tepsiden 3-4 cm daha geniş olacak biçimde açılır. Hamurun geniş kalan kısımları tepsinin kenarlarına yapıştırılır.
  11. ondan sonrasında ıspanak hamurun her yerine eşit bir biçimde yayılır.
  12. Hamurun başka 10 tanesi de bir daha tepsiden biraz geniş olacak biçimde açılıp tepsiye yerleştirilir.
  13. Yanlardan sarkan hamur alttaki hamurun kenarlarıyla birleştirilerek içe kıvırılır ve börek dilimlenir. (üzerine dilerseniz modül kesim tereyağ koyabilirsiniz. Lezzet ve yumuşaklık verir).
  14. Fırından çıkan sıcak böreğinize tıpkı pidedeki üzere katı sana yağını gezdirirseniz o bizatihi eriyecektir ve bu böreğinizin daha da yumuşak olmasını sağlayacaktır.
  15. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilip servis yapılır. Afiyet olsun ????
El Açması Arnavut Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst