Ekşi Mayalı Açık Pide (6 Adet)

Felaket

New member
Ekşi Mayalı Açık Pide (6 Adet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram buğday unu
  • 100 gram faal ekşi maya
  • 10 gram kaya tuzu
  • 1,5 yemek kaşığı konut yoğurdu
  • 300 gram su
İç harcı için

  • Dilediğiniz rastgele bir eriyen peynir
  • Dilerseniz kıymalı iç hazırlayabilirsiniz
Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ekşi Mayalı Açık Pide (6 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle un ve suyu karıştırıp, dinlendirdim.
  2. Ardından maya tuzu ve yoğurdu ekleyip, hamuru yeterlice yoğurdum.
  3. Tabanını yağladığım kaba aldım. Hamur yayıldıkça 3 4 kere katlama yaptım. Tezgah üzerinde son şeklini verip mayalanma kabına alıp buzdolabında 1 gece soğuk mayalandırdım.
  4. Sabah dolaptan çıkarıp hamuru 6 modüle böldüm. Her parçayı merdane sayesinde uzunlamasına açtım.
  5. Yağlı kağıt serdiğim tepsiye pideler dizdim.
  6. Açtığım hamurların içerisine çokça iç harç doldurdum. Kenar kısımlarını kapatım.
  7. Üzeri için gerekli gereçleri küçük bir kapta karıştırıp pidelerin kenar kısımlarına sürdüm.
  8. Fırının içerisine taban kısmına bir kapta su koydum.
  9. Alt üst ayarda 180 derecede yavaşça kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Ekşi Mayalı Açık Pide (6 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst