Ekşi Maya Fazlasından Krep

Felaket

New member
Ekşi Maya Fazlasından Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • Ekşi maya fazlası
  • 2 kol yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • Soya sosu
  • Zeytinyağı
  • Sirke
  • Tuz
Ekşi Maya Fazlasından Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sayfamızda daha evvel Ekşi Maya üretiminden ayrıntılıca bahsetmiştik. Tanımımızda, ekşi maya beslemesi yaparken üzerinden yarısını farklı bir kaba alıp tekrar eklemeler yaptığımızı söylemiştik. Artık aldığımız o kısmı pahalandırmak için pek kolay ve lezzetli bir tanımımız var. Haydi buyurun ????.
  2. Ekşi mayanın kabarıp çoğalan kısmını alalım, krep tavasında krep inceliğinde tavamıza yayalım ve kısık ateşte pişirmeye başlayalım.
  3. Biz bu sırada yeşil soğanımızı temizleyip yıkayalım ince ince doğrayalım krepimizin üzerine serpiștirelim.
  4. Üzerine susam ekleyelim.
  5. Biraz da damak zevkine bakılırsa tuz ekledikten daha sonra alt üst pişirelim.
  6. Servis tabağına alalım,dilimleyelim kaseye hazırladığımız soya soslu zeytinyağı karışımına batırarak bu harika lezzeti afiyetle tüketelim.
Özellikle ekşi mayalı ekmeklere özel tatları seviyorsanız bu lezzet tam size bakılırsa!!!.

Kolay gelsin
☺
afiyet olsun ???? sevgiler ????.

Ekşi Maya Fazlasından Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst