Felaket
New member
Ekmek Makinasında Kuru Domatesli, Ekşi Mayalı, Siyez Unlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Ekmek hamuru için:
Not EkleTarifi Yazdır
Ekmek Makinasında Kuru Domatesli, Ekşi Mayalı, Siyez Unlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Ekmek hamuru için:
- 500 gram ekşi hamur mayalı siyez ekmeği karışımı (doğalsan kullanıldı)
- 100 gram beyaz un
- 200 ml süt (yazın soğuk, kışın ılık tercih edilmeli)
- 210 ml su (yazın soğuk, kışın ılık tercih edilmeli)
- 30 ml zeytinyağ
- 7 gram tuz
- 5 gram şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 15 gram ekşi maya (pakmaya kullanıldı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 büyük kırmızı soğan
- 15-18 adet kuru domates
- 15-18 adet ızgara zeytin
- 1 çay kaşığı muskat
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz acı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle domates kurularını yumuşaması için sıcak suda beklemeye bırakın.
- Kırmızı soğanı epeyce ince olmayacak biçimde yarım ay formunda doğrayın.
- Zeytinyağını tavada kızdırıp pembeleşinceye kadar soğanları kavurun.
- İçerisine, dilimleyerek domates kurularını ve bütün biçimde ızgara zeytinleri ekleyin. Baharatlarla tatlandırın.
- Ekmek hamuru için ekmek makinasının haznesine evvel tüm sıvı materyalleri (süt, su, yağ, sirke) koyun.
- Unları eleyerek tuz ve şekerle bir kapta karıştırın.
- Un karışımını sıvıların üzerine yayarak koyun.
- Bir köşesinden kaşık sayesinde un karışımını açarak, sıvılara gelecek biçimde mayayı dökün.
- Ekmek makinasında 750 grlık programı (3 saat 15 dk) seçin (benim makinamda en düşük program bu, o yüzden bunu tercih ediyorum). Pişirmeyi başlatabilirsiniz.
- Makinanız iç gereç uyarısı verdiğinde fazlaca süratlice tüm malzemeyi dökün. Afiyet olsun.
Ekmek Makinasında Kuru Domatesli, Ekşi Mayalı, Siyez Unlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı