Ekmek Hamurundan Lahmacun

Felaket

New member
Ekmek Hamurundan Lahmacun Tanımı İçin Gereçler

Hamur :

  • 2-3 adet ekmek hamuru
  • 300 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 5-6 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet büyük uzunluk domates
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Kâfi ölçüde tuz
  • Karabiber
Ekmek Hamurundan Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bütün gereçleri bir kabın içerisine küçük küçük olacak biçimde doğrayalım.
  2. daha sonra kıymayı ve baharatları ekleyelim ve fazla sıkmadan yoğuralım.
  3. Akabinde ekmek hamurunu limon ???? büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  4. Islak olmayan yerde bezenin üzerine bir tutam un serpip merdane yardımı ile ince açalım.
  5. Açtığımız hamurun üzerine iç harçtan bir ölçü alarak kaşıkla ya da elimiz ile heryerin yayalım.
  6. Bütün hamurları bu biçimde hazırladıktan daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin üzerine dizip öncesinden 200 derecelik fırına atıp iç gereci ile pişirip kızarınca fırından alıp bir sofra bezinin ortasında koruma edip sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz.
  7. Ya da bir tavanın içerisine koyup kısık ateşte üzerine kapak kapatarak 15 dk denetimli pişirebilirsiniz.
Ekmek Hamurundan Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst