Dızmana Göçmen Böreği

Felaket

New member
Dızmana Göçmen Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurtanin beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
İç harcı için

  • İsteğinize bakılırsa ben kaşar loru ve maydanoz
Üzeri sosu için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Dızmana Göçmen Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 3 su bardağı unu kanımıza alıp üzerine maya, şeker ,tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz ve başka gereçlerimizi eklemeyip yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Kalan unu da ekleyip uygunca yoğurmaya devam ediyoruz.
  3. Hamurumuzu 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Dinlenmiş hamuru eşit kesimlere bölüyoruz elimize yapışmaması için biraz sıvı yağ kullanıyoruz.
  5. Elimizde yuvarladığımız hamurumuzu avcumuzun ortasında açıp harcı koyup yuvarlak bir biçim verip kapatıyoruz ve tepsimize diziyoruz.
  6. 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Sos gereçlerini karıştırma kabında hazırlayıp tepsimizin üzerine eşit ölçüde dağıtıyoruz.
  8. 200 derecede önce ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Dızmana Göçmen Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst