Felaket
New member
Diyarbakır Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo un
- 250 gram margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta (bir yumurta hamurun içine 1 yumurta üzerine sürmek için)
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu yoğuracağımız kaba döküp ortasını havuz üzere açalım.
- hemen sonrasında bir kapta sütü ılıtıp içine margarini koyup eritelim fazlaca sıcak olmasın yoksa maya tutmaz.
- Malzemelerin hepsini unla birleştirip güzelce yoğuralım.
- Yoğurma süreci bitince hamurun üzerini yeterlice sarıp 45 dakika mayalamaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru büyük baklava dilimleri formunda kesip tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sürüp susamları dökelim ve evvelde ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.