Dereotulu Peynirli Poğaça

Felaket

New member
Dereotulu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta birinin sarısı üzerine
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 3,5 su bardağı un (250 ml su bardağı)
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
Dereotulu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, yoğurt, yavaşça eritilmiş tereyağı, tuz, kabartma tozu, şeker ilave edip yavaş yavaş un ek ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. En son ince doğranmış dereotu karıştırın.
  2. Cevizden biraz büyük modüller alarak yuvarlak beze yapalım. Avuç ortasında açıp ortasına ister kaşar peyniri, ister beyaz peynir koyup iki ucu birleştirip oval yapıp kapattığımız kısmı üste gelecek biçimde yağlı kağıda yetiştirelim.
  3. İsterseniz yuvarlak yaparak için hiç bir şey koymayın. Hepsini yaptıktan daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirelim.
Dereotulu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst