Felaket
New member
Dereotu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağından (2 parmak eksik) sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta beyazı
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
- 150 gram beyaz peynir
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta beyazı alınır ve karıştırılır.
- Üzerine un, kabartma tozu, tuz, şeker, ezilmiş peynir, dereotu temalır ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpilir ve 200 derece fırında altı üstü pişene kadar denetimli pişirilir.