Dereotlu Poğaça

Felaket

New member
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ ( yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)
  • 1 kase ezilmiş beyaz peynir
  • 1 avuç ince kıyılmış dere otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı)
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle derin bir kabın ortasında yumuşak tereyağ ekleyin, sıvı yağ süt ve tuz ekleyip güzelce çırpın.
  2. Peynir ve dereotunu ek edip güzelce karıştırın.
  3. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  4. Hamurdan mandalinadan ufak modüller koparıp yuvarlanır ve fırın kağıdı sermiş olduğunuz tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam serpiştirip önce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar alt üst kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Fırından çıkan poğaçalarınızın üzerini örtüp içinin çekmesi için dinlendirin afiyetle tüketebilirsiniz.
Bu ölçüden en az 25 adet poğaça elde edebilirsiniz. ????????????.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst