Dereotlu Poğaça

Felaket

New member
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağı yahut margarin (Yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta (1 tane sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase peynir
  • 1 küçük kase kıyılmış dereotu
  • Aldığı kadar un (3 su bardağı)
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağ, sıvı yağ, süt ve yumurtayı yoğurma kabımıza alıp uygunca karıştırıyoruz.
  2. sonrasındasında tuz kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yavaş yavaş yoğuralım unu birden koymayın zira her un farklılık gösterebilir.
  3. Yoğurma sürecini bitirdikten daha sonra ince ince kıydığımız dereotunu da ekleyip hamurumuza karışana kadar yine yoğuralım.
  4. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde açıp içine peynir ek edip istediğiniz üzere hal verin.
  5. En son üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süsleyip 180 derece fırında pişirin. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun ellerinize sıhhat ????????????????
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst