Dereotlu Kıyır Ķıyır Poğaça

Felaket

New member
Dereotlu Kıyır Ķıyır Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram yumuşamış margarin
  • 2 yumurta(1 nin sarisi üzerine )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için:

  • Haşhaş
Dereotlu Kıyır Ķıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri yoğuralım.
  2. En son un ve kabartma tozunu ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlak biçiminde tepsiye dizelim.
  4. Yumurta sürüp 180 derece evvelinde ısıtılmış fırına sürelim. Toplam 20 adet çıkıyor. Deneyin kesinlikle pişman olmazsınız. ????????????.
Dereotlu Kıyır Ķıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst