Felaket
New member
Dere Otlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım demet dereotu
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Aldığı kadar un
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini yoğurma kabımıza alalım, daha sonra yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ince kıyılmış dereotu, aldığı kadar un (Kulak göğsü kıvamı olana kadar un koy) kabartma tozu ve sirkemizi koyalım hepsini yoğuralım.
- Yuvarlak hal verelim, yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim. Yumurta sarısını sürüp çörek otumuzla süsleyelim.
- Fırın derecesi her fırında farklıdır lakin ben 200 derece de yaptım üstü kızarınca çıkarttım. Şimdiden afiyet bal olsun