Çok Pratik Çıtır Çıtır Milföy İle Pide

Felaket

New member
Çok Pratik Çıtır Çıtır Milföy İle Pide Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket milföy
  • Yarım su bardağı un
Kıymalı iç harcı için;

  • 300 gram kavrulmuş kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı karabiber, tuz, pulbiber
  • Damak tadınıza göre baharatları çoğaltıp yahut azaltabilirsiniz
Çok Pratik Çıtır Çıtır Milföy İle Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. İç malzemelerimizi hazırlamak için kavrulmuş kıyma, minik minik doğranmış soğan ve salça, baharatlar eklenip, harmanlıyoruz.
  2. Milföylerimizi ikili olarak tezgahımıza seriyoruz, ve her pidemiz için ikili olarak bir oklava yahut merdane yardımı ile biraz un serperek enine uzunluğuna biraz daha açıyoruz.
  3. Açtığımız hamurların ortasına hazırladığımız harçtan 2 yemek kaşığı ekleyip iki uçları birleştiriyoruz ve kenarlarında yavaşça birleştiriyoruz.
  4. Görseldeki üzere yumurta sarısı sürüp ve isteğe bağlı susam, çörek otu serpiştirebilirsiniz. 180 derecede 20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyetler olsun????
Çok Pratik Çıtır Çıtır Milföy İle Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst