Çıtır Rulo Börek (Peynirli)

Felaket

New member
Çıtır Rulo Börek (Peynirli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
İç harcı için;

  • Peynir
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu
Çıtır Rulo Börek (Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle uygun bir kaba sıvı yağ ve unu alıp güzelce karıştıralım.
  2. Yufkalarımızın yarısına hazırladığımız sostan sürüyoruz.
  3. daha sonra öteki yarısını üzerine kapatıyoruz.
  4. sonrasındasında hazırladığımız peynir maydanoz karışımından geniş kenara koyalım ve rulo halinde saralım. Ben kaşar peynirinden de yaptım.
  5. Sardıktan daha sonra dört parmak kalınlığında kesilim.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ve çörek otu döküp önce ısınmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun????.
Çıtır Rulo Börek (Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst