Çıtır Pratik Börek

Felaket

New member
Çıtır Pratik Börek Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta ( hamuru açmak için)
Üzeri için;

  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe göre margarin (az da olsa eklemenizi öneririm güzel bir tat veriyor)
İç gereci için;

  • 5 orta uzunluk patates (haşlıyoruz)
  • İsteğe göre ıspanak
  • Bir demet yeşil soğan
  • Konutunuzdaki isteğinize nazaran baharatlar
Çıtır Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamurumuzu yoğuralım.
  2. Yarım saat dinlendirelim.
  3. Mandalinadan biraz daha küçük bezeler yapalım.
  4. 24 tane beze çıkıyor. Sizin bardak ölçüleriniz ile daha fazla yahut eksik çıkabilir sorun değil.
  5. Bezeleri küçük küçük nişasta ile açalım. Her açtığımızın ortasına nişasta sürelim ve üst üste koyalım.
  6. 24 bezemiz vardı. 12 altına 12 üstüne gelecek biçimde ayarlayalım. (aşağıya fotoğraf olarak belirticem).
  7. 12 bezemizi üst üsteyken tepsi büyüklüğünde açalım.
  8. Ortasına iç gerecimizi ekleyelim.
  9. Öbür 12’li açtığımız hamuru üstüne serelim.
  10. Böregimizi epey büyük olmayacak biçimde keselim.
  11. En son sıvı yağ ile margarin karışımını her yerine gelicek biçimde üzerine gezdirelim.
  12. Fırına girmeye hazır.
  13. Fırınınıza göre pişme müddeti değişebilir.
Afiyet olsunnn ????????

Çıtır Pratik Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst