Çıtır Çıtır Kıymalı Börek

Felaket

New member
Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket baklava yufkası
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz+ karabiber+ kırmızı toz biber
Sosu için;

  • Yarım su bardağı sade soda
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Yumurtalar üzerine sürerken kırılacak
  • 3 adet yumurta sarısı
Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel kıymamızı kavuralım 1 adet soğanı ince ince kıyıp kıyma ile birlikte kavurmaya başlayalım. Suyunu salan kıyma saldığı suyu çekince rendelenmiş patatesi ekleyelim. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip kavurup altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  2. Artık sosumuzu hazırlayalım. Yumurta hariç bütün malzemeyi çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  3. 2 adet baklavalık yufkayı masamıza alalım yufkamızın her yerine fırça ile sostan sürelim. Üzerine 1 tane daha yufka serilim kısa olan kenarına içimizden koyup ne sıkı nede bol olmadan rulo sarıyoruz uzun uzun fırın tepsimize diziyoruz.
  4. Böreklerimizi 4 modüle kesiyoruz. Kalan sosumuza yumurta sarılarını ekleyip çırpalım. Böreğimizin üzerine kalan sosumuzu sürüyoruz.
  5. Susam ve çörek otu serpip 190 derece de üzeri nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst