Felaket
New member
Çıtır Çıtır Buzluk Böreği (Sodalı Sirkeli) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet yufka taze günlük yufka
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı soda
- 1 paket yarım kilo lor peynir
- 1 su bardağı süt peyniriy
- Yarım demet maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ eritilir ve başka bütün materyaller karıştırılıp iç sosu hazırlanır.
- 1. Yufka tezgaha serilir sostan her yerine yayılır ikinci yufka serilir bir daha sos her yerine yayılır 5 adet yufka bitinceye kadar tıpkı süreç devam eder. Yufkaların 2 yan kenarı hafifçeten içeriye katlanır ve rulo biçiminde yufkalar sarılır.
- Sos sıvı olduğundan yufkayı yumuşatıyor yırtılabilir sarılırken korkmayın nazikçe sarmaya devam edin.
- Kalınca rulo olan yufkayı 3 eşit modüle bölüp streçleyip, en az 2 saat dondurucuya kaldırın yumuşak iken dilim dilim kesilmez dağılır.
- Dondurucuda donunca kesmesi kolay oluyor. çabucak sonrasında istediğiniz vakit çıkarıp 1 parmak kalınlığında dilimleyip üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüp tepsiye dizip üzeri kızarana kadar pişirin.