Çıtır Çıtır Börek

Felaket

New member
Çıtır Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket üçgen yufka ya da 2 adet olağan yufka
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu
Sosu için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ ya da zeytin yağı (Ben yarı yarıya koyuyorum)
  • 4 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Pul biber
Çıtır Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel sosumuzu ve iç harcımızı hazırlıyoruz. İç harcı için ben konutta kalmış bütün peynirleri kullandım, o niçinle beyaz, süzme ve kaşar peyniri karıştırdım, maydanoz ve pul biber ekledim.
  2. Üçgen yufkalardan bir yaprak alıp fırçayla sosluyoruz, daha sonra üzerine bir kat daha koyup bir daha sos sürüp, iç harcını koyup, kapatıyoruz. bu türlü bütün yufkalarımızı yapıyoruz.
  3. daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, susam çörekotu döküyoruz.
  4. 180 derece evvelinde ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Çıtır Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst