Çıtır Bohça Börek

Felaket

New member
Çıtır Bohça Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane taze günlük yufka
  • 250-300 gram kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane kapya kırmızı biber
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kırmızıtozbiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası yahut domates salçası
Sos gereci;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı ermiş tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;

  • 2 tane yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu
Çıtır Bohça Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel iç harcımızı hazırlıyoruz ,geniş bir tavaya sıvı yağ koyuyoruz, küp küp doğradığımız soğanlarımızı ek ediyoruz.
  2. Yumuşayıp kavrulunca üzerine kıymamızı ek ediyoruz kimi birtakım karıştırarak kavuruyoruz .
  3. Kıyma suyunu salıp çekince kırmızı biberleri de ekleyin kavurun .
  4. Kavrulunca baharatları katın, tuzunu ek edin ( dilerseniz 1 tatlı kaşığı biber salçası yahut domates salçası ek edebilirsiniz )bir dk karıştırıyoruz.
  5. Altını kapatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  6. Geçiyoruz sos materyalleri hazırlamaya; sıvıları geniş bir kaba alarak karıştırıyoruz.
  7. Sos gereci hazır 1 tane yufkamızı tezgaha alıyoruz sos malzememizden yufkamızın her tarafını eşit biçimde sürüyoruz fırça sayesinde .
  8. daha sonra yufkamızın sağ tarafınca ortaya hakikat hafifçeçe katlıyoruz.
  9. daha sonra sol tarafınca ortaya gerçek hafifçeçe katlıyoruz .
  10. Yukarı tarafı ve aşağı tarafında ortaya gerçek katlıyoruz, kare biçimi elde ediyoruz.
  11. Kare biçimimizi 4 eşit kesime bıçakla bölüyoruz ,soğuyan iç harcımızdan birer kaşık koyuyoruz.
  12. Dilerseniz kaşar peyniride koyabilirsiniz ,ben kaşarda kullandım içine ,sonrasındasında kaşar peynirinide koyduktan daha sonra bohça formunda yani bohça formunda yufkalarımızı kapatıyoruz.
  13. Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz .
  14. Tüm yufkalar bitene kadar bu türlü devam ediyoruz.
  15. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp ,susam, çörekotu serpin.
  16. 190 derece evvelinde ısınmış fırına koyun, üzeri kızaran börekleri sıcak servis edin.
Deneyip beğenmeniz dileğiyle.

Dip not: pişirmeden buzluğa koyabilirsiniz çıkarınca çözülmeden yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serpin ve fırına atın çıtır çıtır bohça börek yemeye hazırdır şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Bohça Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst