Felaket
New member
Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet yufka
- 1 kutu krema
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- Lor peyniri ve kaşar
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kabın içerisine sıvı yağ ,krema, maden suyu karıştırıp sosu hazırlanır.
- Tezgahın üzerine yufkanın birtanesi açılır.
- Üzerine sosdan sürülür.
- Son bir yufka kalana kadar birebir süreç yapılır.
- Son yufkayı serip sos dökmeyelim pizza dilimi biçiminde kesilir. Herbir kesime geniş tarafına peynir koyup sarılır.
- Bir gün dolapda bekletilir.
- Geniş bir kaba sıvı yağ ve su karıştırıp börekleri her yerine gelecek biçimde batırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.