Çin Böreği

Felaket

New member
Çin Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket margarin eritilir
  • 1 kahve fincanı su
  • Galeta unu
İçi için materyal;

  • 1 adet soğan
  • 250 gr kıyma
  • 3 orta uzunluk patates rendelenmiş
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Çin Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kıymayı ve soğanı kavuruyoruz.
  2. Rendelenmiş patatesleri ekleyip pişiriyoruz.
  3. Ben patatesleri çiğden rendeleyip ekledim tatta hiçbir fark olmuyor tuz ve baharatları da damak tadınıza nazaran ekleyin.
  4. Yağı eritip 1 fincan suyu ekleyip çırpalım, 1 yufkayı tezgaha serip yağdan sürelim tıpkı biçimde 2 ci ve 3 yufkaya da uygulayalım.
  5. Yufkaları 4 bölelim daha sonra böldüğümüz her yufkayı 3 e bölelim.
  6. Hazırladığımız içi koyup sigara böreği üzere saralım.
  7. Öteki 3 yufkayı da tıpkı biçimde hazırlayalım toplamda 24 adet çin böreğimiz oluyor.
  8. 2 yumurtayı çırpalım, börekleri evvel yumurta ya daha sonra galeta ununa bulayın ve tepsiye dizin.
  9. 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin.
????Afiyet olsun ????.

Çin Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst