Çiğ Patatesli Börek

Felaket

New member
Çiğ Patatesli Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yufka
İçi için

  • 5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için

  • 1 adet maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Çiğ Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda yufkaları tek tek açalım ve ikiye bölelim.
  2. İkiye böldüğümüz yufkalar tekrar bölelim yani 1 yufkayı 4 eşik kesime bölelim akabinde patatesleri soyup yıkayıp rendeleyelim.
  3. Soğanı da tıpkı biçimde rendeleyelim ve ikisinin suyunu sıkalım akabinde içine baharatlarını ekleyip güzelcene karıştıralım.
  4. Sosumuz için bütün gereçleri bir kaba alıp güzelcene çırpalım.
  5. birinci vakit içinderda yufkalara sosumuzu her yere gelecek biçimde sürelim ve patatesleri koyalım ve gül biçimde saralım.
  6. 170 derecelik fırına atalım üstü kızarana kadar pişirelim ve servis edelim şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Çiğ Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst