Çiğ Börek

Felaket

New member
Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 2 su bardağı su (su bardağı 200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
Bezeleri açmak için;

  • 1 kase un
Kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı
İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için un, su ve tuzu bir kapta karıştırıp, yeterlice yoğurun.
  2. Ardından 1 saat dinlenmeye bırakın. Hamur dinlendikçe güzelleşiyor.
  3. İç harcı için soğan ve domatesleri rendeleyin. Kıyma, su, tuz ve karabiberi ekleyip hepsini karıştırın.
  4. Dinlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, hepsini un yardımı ile orta boyutta açın.
  5. Açılmış hamurun kenarına iç harçtan koyup kapatın.
  6. Kenarları tırtıklı yahut düz bir hamur kesme aparatı ile kesin.
  7. Kızgın, bol yağda artlı önlü kızartın. Fazla yağının süzülmesi için börekleri kağıt havlu üzerine alabilirsiniz. Kesinlikle sıcakken servis edin.
  8. Ben 40 adet börek elde ettim fakat bezelerinizin boyutuna nazaran bu sayı değişebilir. Kenarlarından çıkan hamurları da ziyan etmeden, yeniden yoğurup açabilirsiniz
    ☺
    afiyet olsun.
Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst