Ciğ Börek

Felaket

New member
Ciğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;

  • 350 gr kıyma
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş) ve suyu alınmış
  • 1 adet patates (Rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
Ciğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamurumuzu yoğuralım dinlenmesi gerekir yaklaşık 15 dk kâfi içimizi hazırlayalım.
  2. Hazırladığımız hamuru küçük bezeler yapalım, benim yaptığım hamurdan tam 25 adet çıkıyor.
  3. Bezeleri tek tek açıp, içine 1 yemek kaşığı iç harcımızdan koyalım.
  4. Hepsini hazırladıktan daha sonra bol kızgın yağda 5 dk önlü gerili kızartalım.
Ciğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst