Çiçek Ekmek (Pofidik)

Felaket

New member
Çiçek Ekmek (Pofidik) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su (ılık)
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:

  • Yumurta ve susam
Çiçek Ekmek (Pofidik) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm materyalleri karıştırma kabına alalım.
  2. Yeterlice karıştırdıktan daha sonra mayalanması için ılık bir yere hamurun üzerini streçle örtüp dinlenmeye bırakalım.
  3. Yaklaşık 20-25 dk daha sonra 4 kenarından ikişer sefer katlayarak hamuru havalandırıp üzerini streçle kapladıktan daha sonra dinlenmeye bırakalım.
  4. 30 dk daha sonra katlama sürecini yinedan yapalım.
  5. Hamur güzelce kabarıp kendini bıraktığında ekmeğimiz neredeyse hazır.*kullanılan gereç tipine (un çeşidi, maya tipi) nazaran hamur kıvamı farklılık gösterebilir.
  6. Mayalanma süreci daha sonrası hamurunuzu modüllere ayırarak pişirmek için tercih ettiğimiz kaba bezeler halinde yerleştirip üzerine yumurta sürerek susam dökebilirsiniz.
  7. Son olarak 220 derecede hazır olan fırınınızda 25 dk pişirebilirsiniz.
Püf nokta*.

  • *yumuşak ele epey yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
  • *katlama, dinlendirme süreci içine geçen ve tel tel olan bir ekmek için hayli kıymetli bir nokta; dinlendikçe içine çeken bir ekmek elde ediyoruz.
  • *fan özelliği ve fırın tipinize nazaran ekmeğinizin pişme süreci farklılık gösterebilir.
Çiçek Ekmek (Pofidik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst