Felaket
New member
Çibörek (Dışı Çıtır İçi Sulu Eskişehir Tarzı Çiğ Börek) Tam Ölçülü Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Çibörek (Dışı Çıtır İçi Sulu Eskişehir Tarzı Çiğ Börek) Tam Ölçülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
- 3 su bardağı dolusu un
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sirke
- 300 gram kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurumuzun gereçlerini geniş bi kapta karıştırıyoruz.
- Elimize yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz. yavaşça sert bir hamur olacak. Kenarda 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- daha sonra iç harcı için bütün gereçleri öteki bir kapta karıştırıyoruz.
- Kıyma harcımızdan karabiber tadı ağır gelmeli ve kıyma harcımız biraz sulu olmalı. Bu yüzden su ekliyoruz harca.
- daha sonra hamurumuzdan küçük bezeler alıp yuvarlak biçimde ince açıyoruz.
- Kıymamızı koyup kapatıyoruz.
- Hamurumuz ince olursa çıtır olur, kalın olursa çiböreğe benzemez.
- Sıvıyağda herbirini 15 sn civarı döndürerek pişiriyoruz.
- Üstü kızarıp şişince alabilirsiniz.
Çibörek (Dışı Çıtır İçi Sulu Eskişehir Tarzı Çiğ Börek) Tam Ölçülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı