Çi Börek

Felaket

New member
Çi Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 5 su bardağı un
  • Yaklaşık 2 su bardağı su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
İç gereci için;

  • Peynir maydanoz yahut kıymalı harç yapabilirsiniz.
Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur materyalleri bir kaba alınıp yoğrulur. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurumuz kolay açılması için 15-20 dk kadar dinlendirilir.
  2. ondan sonrasında küçük küçük bezeler yapılır. İri ceviz büyüklüğünde olmalı. Bu ölçüden yaklaşık 18-20 tane çıkacaktır.
  3. Bezeler yavaşça unlanıp açılır. İç materyali eklenip kapatılır. Uç kısımlarından düzgünce kapatılır. Dilerseniz çatal ile de bastırabilirsiniz.
  4. Böreklerimiz kızgın yağda harlı ateşte iki taraflı pişirilir. Sıcak iken servis yapılır.
Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst