Cepli Poğaça Tanımım

Felaket

New member
Cepli Poğaça Tanımım İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya (yarım yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş teremyağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Aldığı kadar un (ben 5,5 kullandım una bakılırsa değişiyor)
Araları için:

  • Yarım çay bardağından da az sıvı yağ
  • Kaşar peyniri
  • Marul
  • Domates
  • Salatalık
Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Cepli Poğaça Tanımım Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kaba ısıttığımız ılık sütü mayayı şekeri ve tuzu elinizde güzelce karıştırın akabinde tüm gereçleri ekleyin onu da yavaş yavaş ekleyin.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim akabinde mayalanmaya bırakalım yaklaşık 30 40 dakika kadar.
  3. Mandalina büyüklüğünde bezeler haline getirelim.
  4. Ben yaklaşık 14 adet çıkardım.
  5. Elimizde açtığımız hamuru ortasını yalayıp iki kat haline getirelim tekrar yalayın üçüncü kata getirin yani üçgen halinde olacak.
  6. Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıdı koyun ve aralıklı dizin üstüne de yumurta sarısını ve susam ekleyip 180°’de önce ısıtılmış fırında gönderin yaklaşık 15 20 dakika kadar pişirin.
  7. İlk sıcaklığı çıkan poğaçalarımızın ceplerine domates, kaşar peyniri, marul, salam ne isterseniz koyabilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Cepli Poğaça Tanımım Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst