“CCTV'de Mutlu Görünüyordu, 15 Dakikada Ne Değişti?” Pilotun Amcası Haberler'ye

YaratıcıKalem

Active member
Yeni Delhi:

Air India pilotu Çarşamba günü Mumbai'deki dairesinde ölü bulunan 25 yaşındaki Srishti Tuli'nin amcası Vivek Tuli, “Bu bir intihar değil… soğukkanlı, planlı bir cinayet” dedi.

Ayrıca Srishti Tuli'nin “canlı ve cesur bir kız” olduğunu söyleyerek, 1971 savaşında ülkesi için ölen bir asker olan büyükbabası tarafından çok motive edildiğini belirtti. “Savaş pilotu olmak istiyordu ama babası onun silahlı kuvvetlere girmesine izin vermedi. Ticari pilot olmanın da üniforma giymek anlamına geldiğini söyledi ve bu seçeneği tercih etti.”

Bayan Tuli'nin amcası, polisin yeğeninin intihar ederek öldüğü iddiasını şiddetle protesto etmek için Haberler'ye konuştu. “… bakın, Srishti saat 11.30'da annesini arayıp her şeyin çok iyi olduğunu söylediğinde çok mutluydu. Uçuştan döndüğünü ve birkaç gün sonra tekrar uçması gerektiğini söyledi. CCTV yayınında ayrıca, polis bana gösterdi, o adamla yukarıya çıkmaktan o kadar mutluydu ki…”

“15-20 dakika sonra ne oldu da böyle bir adım attı? Olabilir mi? Ne kadar mutlu bir kız ve 15 dakika sonra yok… Nasıl olur?” Bay Tuli gürledi ve yeğeni gibi ticari pilotların yoğun zihinsel baskıyla başa çıkmak üzere eğitildiğine dikkat çekti.

“Baskıyla başa çıkma konusunda çok iyi eğitilmişler… Zihinsel olarak çok güçlüler. Bir şeyden nasıl korkabilirler? Bu bir intihar değil… Soğukkanlı, planlı bir cinayettir” dedi.

Srishti Tuli'nin cesedi, erkek arkadaşı 27 yaşındaki Aditya Pandit tarafından bulundu.

Polise göre Bayan Tuli, Pazartesi günü erken saatlerde karayoluyla Delhi'ye giderken Bay Pandit'i arayarak intihar ederek öleceğini bildirdi. Bay Pandit aceleyle geri döndüğünü ancak Bayan Tuli'nin dairesinin kapısını kilitli bulduğunu iddia etti. Aynı binada kalan Bay Pandit ve başka bir pilot, çilingir çağırıp kapıyı zorla açtılar ve Bayan Tuli'nin cesedinin tavandan sarktığını gördüler.

Yakındaki bir hastaneye götürüldü ancak sonuç alınamadı.

Bay Pandit, Bayan Tuli'nin ailesinden gelen ve kendisinin zorla para aldığı iddialarını da içeren şikayetleri sonrasında intihara yataklık etme suçlamasıyla tutuklandı. Bay Tuli daha önce Haberler'ye verdiği demeçte, “Şu ana kadar yalnızca bir aylık banka hesap özetini kontrol edebildik. Diwali civarında aile üyelerine yaklaşık 65.000 Rupi aktarıldı. Kendisine şantaj yaptığına ikna oldum” dedi.

Bu sabah Haberler'ye konuşan Bay Tuli, Bay Pandit'in anlattığına göre Bayan Tuli'nin cesedinin bulunmasına yol açan olaylar dizisini de (bunlara birkaç gün daha kalmayı reddetmesinin ardından çift arasında çıkan kavga da dahil) sorguladı.

Çiftin iddia edilen intihardan birkaç dakika önce görüntülü görüşme yaptığını söyleyen polis kaynaklarına atıfta bulunarak, “Saat 2.30'da aradı… polis bana Aaditya Pandit ile görüntülü görüşme yaptığını söyledi” dedi. “Peki o (Bay Pandit) neden onu geri aramadı (Bayan Tuli'nin aşırı bir adım atmak üzere olduğu uyarısını aldıktan sonra) … neden aynı binadaki arkadaşını kontrol etmek için aramadı? Neden onu üç kilometre ötede yaşayan birini arayayım ki?

Bay Tuli ayrıca Mumbai Polisinin bu suçu çözeceğine olan güveninin tam olduğunu belirterek, Bay Pandit'in yeğeninin telefonundaki bazı sohbetleri sildiği iddiasının ortaya çıkarılmasında ilerleme kaydedildiğine dikkat çekti.

Kendi telefonu adli tıp uzmanlarına gönderildi.