Çarşaf Böreği (Patatesli El Açması)

Felaket

New member
Çarşaf Böreği (Patatesli El Açması) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 2 yemek kaşığı üzüm yahut elma sirkesi
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su (yavaş yavaş ekleyin)
Yağlamak için;

  • 100 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İçine ;

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan ( rende)
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz( silme)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam ve çörek otu
Çarşaf Böreği (Patatesli El Açması) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Nefis el acması börek tanımı geliyor;

  1. İlk evvel unumuzu bir kaba alıyoruz.
  2. Ortasını açıp tuzumuz ve sirkemizi koyuyoruz.
  3. Suyumuzu el ayarına göre ayarlayarak ekleyip yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuz yumuşak bir kıvamda olucak. (15 dakika dinlendirin).
  5. Tereyağımızı ve sıvı yağımızı bir tavada eritiyoruz.
  6. İç materyali için patateslerimizi güzelce haşlıyoruz. Haşladıktan daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  7. Soğuyan patateslerimizi yoğurma kabına alıyoruz.
  8. Üzerine küçük uzunluk soğanımızı rendeliyoruz. ( ben rendenin küçük kısmıyla yaptım ) geri kalan tüm malzemeyi patateslerini üzerine ekleyip yoğuruyoruz.
  9. Dinlenen hamurumuzu tezgahımıza alarak 5 yahut 6 kesime ayırıyoruz. daha sonra yuvarlak form veriyoruz.
  10. Hazırladığımız hamurları biraz açarak yağlama kabına sırayıla yağlayarak koyuyoruz. Bu süreci hamur bitene kadar uyguluyoruz.
  11. Yağladığımız tüm hamurları 15/20 dakika dinlendirmeye bırakıyoruz.
  12. Dinlenen hamurlarımızı sırasıyla hamur çarşafının üzerine alarak dikkatlice gererek açıyoruz.
  13. İstediğimiz boyuta gelen hamurumuzun içine patates harcımızı koyuyoruz.
  14. Üzerine kalan yağımızdan biraz serpiyoruz.
  15. Kenarlarını kesinlikle alıyoruz ve çarşafımızın bir tarafınca tutarak yuvarlıyoruz.Bu süreci tüm hamurlarda uyguluyoruz.
  16. Görseldeki üzere yahut istediğiniz biçimde şekillendire bilirsiniz.
  17. Hazır olan böreklerimizin üzerine yumurta sarısını sürüp susum yahut çörek otuyla süslüyoruz.
  18. 180 derecede pişirmeye bırakıyoruz.
  19. Pişen hamurlarımız dinlendikten daha sonra servise hazır afiyet olsun.
Not:ben 4 adet patatesli ve 2 adet peynirli yaptım.

Çarşaf Böreği (Patatesli El Açması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst