Buzluk Böreği Pırasalı

Felaket

New member
Buzluk Böreği Pırasalı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 3 tane küçük uzunluk soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • 6 adet yufka
Sosu için:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tane yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
Pişirirken üzerine sürmek için;

  • 1 tane yumurta
  • 1 damla sıvı yağ
Buzluk Böreği Pırasalı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pırasaları ayıklayıp yıkayalım, küçük küçük doğrayalım.
  2. Soğanları da tıpkı biçimde küçük doğrayıp yağımızı koyduğumuz tencereye alıp şeker, tuz, karabiber, pul biber ekleyip kavuralım.
  3. Biraz pişince salçamızı ekleyip güzelce karıştırın.
  4. Ocaktan alın soğumaya bırakın.
  5. Sosumuz için un, sirke,yağ,su, yumurtayı güzelce çırpın.
  6. Yufkaları pizza dilimi üzere 6 eşit kesime bölüp ikişer kat olacak biçimde ayıralım.
  7. İlk kata sostan biraz sürüp ikinci katı koyalım sostan yine sürüp iç harcımız koyup yuvarlayalım.
  8. Buzdolap poşetlerine koyup dilediğiniz vakit pişirebilirsiniz.
  9. Pişireceğimiz vakit buzluktan çıkarıp buzu çözülmeden tepsimize alıp 1 adet yumurtaya bir damla sıvı yağ damlatalım çırpıp böreklerin üzerine sürelim.
  10. 170 derece alt üst ayar fırında pişirin.
Buzluk Böreği Pırasalı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst