Felaket
New member
Buğday Unuyla Mesken Mantısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
.
Buğday Unuyla Konut Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 su bardağı buğday unu
- 1 su bardağı olağan un
- 2 adet yumurta
- 2 buçuk bardak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 kısım maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım yemek kaşığı da biber salçası
- 2.yemek kaşığı tereyağı
- 500 gr yoğurt (iki su bardağı kadar)
- 1.şeker kaşığı biber salçası
- 1.çay kaşığı kırmızı tatlı biber
- 1.diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel hamurumuzu hazırlayalım.
- Yoğurma kabımıza unumuzu koyup ortasına yumurta, su,tuz koyup yoğuralım.
- Hamur ayarı biraz olağan hamurdan sert olacak.
- Hamurumuzu 4 bezeye bölüp dinlemeye bırakalım. Bir saat kadar dinlenmesi kâfi.
- Unlar markasına göre değişir denetimli koyalım.
- Bu ortada iç kıymasını hazırlayalım. Soğanımızı rendeleyip suyunu yeterlice sıkıp kıymaya koyalım.
- Maydanozuda incecik doğrayıp kıymaya katalım.
- Tuz karabiber ve salçamızıda ekleyelim iç harcımız hazır.
- Yoğurdumuzada bir diş sarımsak koyup kenara alalım.(arzu eden kıymaya salça koymaz).
- Hamurumuzu orta kalınlıkta açıp iki parmak genişliğinde bıçak sırtı kalınlığında açıp keselim ortalarına kıyma koyalım.
- İster bohça üzere ister üçgen kapatıp unladığımız tepsiye dizelim.
- Yufkaların hepsi bu türlü bitince tenceremizi yarıya kadar su koyup düzgünce kaynayınca mantıları koyalım.
- On dakika kaynasa kâfi pişince mantılar suyun üzerine çıkarlar.
- Mantıları süzüp servis tabağına alalım.
- Bir tavada tereyağı güzelce eritip salça ve toz biber ekleyip mantının üzerine evvel yoğurt daha sonra tereyağı koyup servis yapalım. ????

Buğday Unuyla Konut Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı