Felaket
New member
Bol Malzemos Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Çeyrek su bardağı zeytinyağı
- Çeyrek su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağından 1 parmak fazla un
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı su
- Kaşar peyniri,sucuk,biber,domates,zeytin,mısır vs.
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için evvela kuru maya,toz şeker,zeytinyağı,süt ve sıcak suyu birleştirip maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
- hemen sonrasında 2 bardak unu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurun kıvamına göre orta sertlikte bir hamur elde edecek kadar daha un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- daha sonra hamurun üzerini streçle kapatıp yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamur dinlenirken üzeri için materyallerimizi ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.
- Sosu için salçayı 2 kaşık suyla inceltiyoruz.
- Kaşar peynirini rendeliyoruz.
- 36 cm çapındaki bir tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
- Dinlenmiş olan hamuru unlayıp tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
- Hamuru tepsiye yerleştirip sosunu sürüyoruz.
- sonrasındasında kaşarın yarısını serpiyoruz ve üzerine gereçlerini yerleştiriyoruz.
- En üstünü de yavaşça kapatacak biçimde kalan kaşarı serpiyoruz.
- Fırının pizza ayarında yalnızca altını açıp 200°c de üzeri epeyce yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pizzamızı dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.