Bohça Ketesi

Felaket

New member
Bohça Ketesi Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Yufkaları yağlamak için;

  • Tereyağı ve sıvı yağ
İçi için;

  • Kavrulmuş un ve ceviz
  • Açmak için nişasta ve un karışımı
Bohça Ketesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına süt, su, sıvı yağ ve yumurta beyazlarını alıp karıştıralım.
  2. Maya ve tuzu ekleyelim.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.20 dakika dinlendirelim.
  4. daha sonra bezelere ayıralım.6-Bir bezeyi açalım.
  5. Yağlayıp iç harcımızdan dökelim.
  6. Yufkanın bir tarafını ortasına kadar katlayalım. daha sonra öbür tarafı katladığımız tarafın üstüne gelecek biçimde katlayalım. yine yağ dökelim.
  7. daha sonra öbür taraftan ortaya kadar katlayalım. Karşısındaki tarafında üzerine katlayalım.
  8. Son olarak zarf biçiminde dört ucunu ortada birleştirelim.
  9. Üzerine yumurta sürelim.
  10. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Bohça Ketesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst