BJP-BJD İttifakının Ortasında Naveen Patnaik'in Yardımcısı

YaratıcıKalem

Active member
Bhubaneswar:

BJP ve BJD'nin seçimleri kazanmak için birbirlerine ihtiyacı yok, ancak bazı şeyler siyasetin ötesinde ve iki lider – Başbakan Narendra Modi ve CM Naveen Patnaik – “daha büyük bir amaç” için bir araya gelmek istiyor, dedi VK Pandian. başbakanın yakın yardımcısı.

Salı günü Yeni Delhi'deki bir medya toplantısında konuşan Başbakan Patnaik ve Başbakan Modi'nin büyük bir dostluk paylaştığını söyledi.

“Birileri bir ittifaka katılmak istiyor çünkü seçim haritası üzerinde etki sahibi olmak istiyor. İşte eyalette çok popüler olan ve her seferinde 3/4 çoğunluk elde eden bir başbakan. Yakın zamanda sonuçlanan panchayat seçimlerinde, Parti sembolleri için savaştı, sandalyelerin yüzde 90'ını aldı. İkinci parti ise yüzde 5 sandalyeyle BJP. Yani Bay Naveen Patnaik'in halka hizmet etmek için geri dönmesi için bir ittifaka ihtiyacı yok. Ben de aynısını söyleyebilirim. Bay Pandian, “Sayın Başbakan Bay Narendra Modi ile ilgili bir şey” dedi.

“…siyasetin ötesinde bazı şeyler de vardır. Bu, büyük bir devlet adamlığının işaretidir, öyle ifade ediyorum. İki büyük liderin daha büyük bir amaç için bir araya gelmek istemesi. İki büyük insanın bir araya gelmesi, büyük bir devlet adamlığının işareti olarak önem taşıyor. Devlet adamlığı. Ben öyle görüyorum, Başbakan bile öyle düşünüyor. Bunun ne BJD ne de BJP için seçim değeri yok” diye ekledi.

Bay Pandian, Başbakan ve başbakanın siyasetin ötesinde bazı şeyler gördüğünü söyledi.

“BJD'nin eyalette hükümet kurmak için BJP'ye ihtiyacı yok ve BJP'nin Merkezde hükümet kurmak için BJD'ye ihtiyacı olmayabilir. Bu yüzden bunun büyük bir dostluğu paylaşan ve birisini gören iki kişiyle ilgili olduğunu çok açık bir şekilde belirttim. “Bu işler siyasetin ötesindedir. Nadir görülen bir devlet adamlığı işareti” dedi.

İttifakın durumu sorulduğunda, “Bir şey olursa hepimiz öğreneceğiz… (İttifak hakkında) ne konuşulursa konuşulsun bunun mantığını anlattım.” Pandian'ın açıklaması, eyaletteki 21 Lok Sabha sandalyesi ve 147 üyeli meclis için eş zamanlı seçimler öncesinde eyaletteki iktidar partisi ile ana muhalefet arasında bir ittifak kurulması yönünde haftalardır süren spekülasyonların ortasında geldi.

Daha önce eyaletteki BJP liderleri, seçimlerde kendi başlarına mücadele edeceklerini ve BJD hükümetini devireceklerini ileri sürerek spekülasyonları birçok kez reddetmişti.

BJP ve BJD, 1998'den 2009'a kadar 11 yıl boyunca ittifak halindeydi. Son on yılda BJP, eyaletteki ana muhalefet partisi olarak ortaya çıkmak için Kongre'yi büyük oranda yok etti.

Ancak BJD, Parlamento'da sık sık BJP'ye önemli yasalar konusunda destek verdi ve hatta Demiryolu Bakanı Ashwini Vaishnaw'ın eyaletten Rajya Sabha'ya seçilmesine yardımcı oldu.

2019 seçimlerinde BJD, Lok Sabha'daki 21 sandalyenin 12'sini kazanırken, BJP sekiz sandalye elde etti ve Kongre bir sandalyeyi yönetti. Mecliste BJD 113, BJP 23, Kongre dokuz, CPI(M) bir ve Bağımsız aday da kazandı.

Bay Pandian'ın açıklamasına tepki gösteren Kongre, iki partinin son 10 yıldır “ilan edilmemiş bir ittifak” içinde olduğunu söyledi.

Eyalet Kongresi Sarat Pattanayak, “Dolayısıyla Kongre eyaletteki tek alternatif. Odisha halkını önümüzdeki seçimlerde Kongre'yi desteklemeye çağırıyorum.” dedi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)