Birlik Bakanları Rahul Gandhi’ye Ladakh Gezisi İçin Neden Teşekkür Ediyor?

YaratıcıKalem

Active member
Rahul Gandhi Perşembe günü Leh’e ulaştı.


Yeni Delhi:

Rahul Gandhi, Ladakh’ta yaptığı motosiklet yolculuğunun fotoğraflarını sosyal medyada yayınlarken Cumartesi günü Birlik Bakanı Kiren Rijiju, Başbakan Narendra Modi liderliğinde Himalaya bölgesinde inşa edilen mükemmel yolları tanıttığı için ona övgüde bulundu.

Bay Rijiju ayrıca eski adı Twitter olan ‘X’ hesabında, 2012 yılına ait olduğunu iddia eden bir Haber yayınladı. Burada bir dizi spor hizmet aracı, Ladakh’ta Pangong Tso yolunda taş ve kayalarla dolu derme çatma bir yolda ilerlemeye çalışırken görülüyor.

Yer Bilimleri Bakanı ayrıca, Pazar günü babası ve eski başbakan Rajiv Gandhi’nin doğum yıldönümü münasebetiyle bir dua toplantısının planlandığı Pangong Tso yolunda, Bay Gandhi’nin düz bir asfalt yolda motosiklet sürerken çekilmiş bir fotoğrafını da yayınladı.

Rijiju, ‘X’ üzerine yaptığı bir gönderide, “Narendra Modi hükümeti tarafından inşa edilen Ladakh’ın mükemmel yollarını tanıttığı için Rahul Gandhi’ye teşekkürler.”

tarafından inşa edilen Ladakh’ın mükemmel yollarını tanıttığı için Rahul Gandhi’ye teşekkürler. @narendramodi Hükümet Daha önce, Keşmir Vadisi’nde Turizmin nasıl patladığını da gösterdi ve herkese “Ulusal Bayrağımızın” şimdi Srinagar’daki Lal Chowk’ta barışçıl bir şekilde çekilebileceğini hatırlattı! pic.twitter.com/vta6HEUnXM

— Kiren Rijiju (@KirenRijiju) 19 Ağustos 2023
Bakan daha önce de Bay Gandhi’nin Keşmir Vadisi’nde turizmin nasıl patladığını gösterdiğini ve herkese ulusal bayrağın artık Srinagar’daki Lal Chowk’ta barışçıl bir şekilde çekilebileceğini hatırlattığını söyledi.

Parlamento İşleri Bakanı Pralhad Joshi, ‘X’ hakkında şunları söyledi: “Shri Rahul Gandhi, Leh ve Ladakh’taki 370. Madde sonrası gelişmelere tanık olmak ve bunları yaymak için vadiye bir gezi yaptı. onun yolculuğu.” Gandhi şu anda, bölgenin Ağustos 2019’da Jammu ve Keşmir’den ayrıldıktan sonra Birlik bölgesi haline gelmesinden bu yana ilk kez Ladakh turunda. Gandhi muhtemelen önümüzdeki hafta Kargil’i ziyaret edecek.

İlk olarak Jammu ve Keşmir eyaleti de Birlik topraklarına dönüştürüldü ve Anayasa’nın 370. Maddesi kapsamındaki özel statüsü iptal edildi.

Gandhi Perşembe günü iki günlük bir ziyaret için Leh’e ulaştı ve daha sonra bölgedeki kalışını Pangong Gölü, Nubra Vadisi ve Kargil bölgesini kapsayacak şekilde dört gün daha uzatmaya karar verdi.

()
 
Üst