Bir vakit içinder Manchester United’ın oyuncusuydu artık ise kilise rahipliği yapıyor!

MizahSarrafi

Active member
Sir Alex Ferguson idaresindeki Manchester United’da 2000’li senelera damgasını vurması beklenen lakin beklenen çıkışı bir türlü gerçekleştiremeyince, 1999 yılında 500 bin sterlin karşılığında Norwich’e transfer olan Phil Mulryne, futbolu bırakıp para harcamaktan sıkıldıktan daha sonra Katolik kilisesi rahibi oldu.

United ile sırf bir Premier Lig maçına çıkan Mulryne, Norwich formasıyla 161 lig maçına çıkarken, ekibinin bir daha Premier Lig’e dönmesinde büyük rol oynamıştı.

2005’te Cardiff’e transfer olarak mesleğinde yeni bir sayfa açan Mulryne futbolculuk mesleğini ise 2008’de sonlandırmıştı. Futbolu bıraktıktan daha sonra farklı bir hayata yelken açan Mulryne, şimdilerde bir din adamı.

hemen çabucak 31 yaşındayken para, bayanlar ve futboldan sıkılıp rahiplik için eğitim almaya başlayan Mulryne, Norwich’in resmi internet sitesine yaptığı açıklamada hayatının bu yeni etabında yaşadıklarını anlattı: “Bu hayata geçişime dair muhakkak bir an vermem güç. Norwich’teki son yılımda bunu düşünmeye başlamıştım. Futbolcuların kusursuz bir ömrü var ve ben her vakit epey ayrıcalıklıydım. Buna karşın etrafımda olan bitenlerin sonunda kendimi bir tıp boşlukta hissettim ve şoke oldum. Çok genç yaşta her şeye sahip olmama karşın memnun değildim. Bu durum genç bir adamken sahip olduğum inancımı bir daha keşfetmek için bir seyahate çıkmamı sağladı. Bir yıllığına meskenime döndüm ve o yıl her şey alt üt oldu. bir süre evsizler barınağında istekli olarak çalıştım. bir daha kiliseye döndüm ve sistemli olarak dua ettim. bu biçimdece bir daha tatmin olmaya başlamıştım. Futbol daima epey inişli çıkışlıydı lakin kilise ise her vakit sabit bir memnuniyet verdi. Bu ömür üslubuna karşı kuvvetli bir istek duydum”

Din adamlığı mesleğine birinci vakit içinderda seküler bir rahip olarak başlamayı amaçlayan Mulryne, bu niçinle Belfast’taki Saint Malachy’s Seminary’ye girdi ve buradaki Queen’s University Belfast’ta iki yıl ideoloji okudu.

Çalışmaları sırasında dini bir yaşama davet hisseden Mulryne, bu biçimdedan beri 2017’de Dominik Tarikatı için rahip olarak atandı. Şu anda Cork’taki St. Mary’s Priory Kilisesi’ndeki bir cemaati denetleyen Mulryne, artık Sayın Peder Philip Mulryne unvanını taşıyor. (Goal.com)