Felaket
New member
Bir Konya Klasiği Orjinal Etli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için:
- 1 paket kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı yoğurt (isteğe bağlı lakin hamuru daha yumuşak yapıyor)
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 3-4su bardağı kadar yumuşak bir hamur olacak)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ( en son kademede hamuru yoğurmak için koydum )
- 500 gr kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- Yarım demet maydanoz ( isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber vs. ( istenilen baharatlar koyabilirsiniz lakin orjinalinde bunlar var )
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı ( kıymanın içine koymak için)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pide hamurunu mayalamakla başlayalım. Maya şeker ve biraz su ile mayayı açalım.
- sonrasındasında tuz ve geri kalan yoğurt su ölçüsünü koyalım.
- Güzel bir hamur için yavaşça un ek ederek yoğuralım. Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
- En son yoğurma evresinde sıvı yağ ile toparlayıp üzerini kapatıp mayalanması için bekleyin.
- İç harcını olağan kıymalı harç yapıyorsunuz içine yalnızca tereyağını eklemeyi unutmayın. Çok lezzetli oluyor.
- Kıyma harcını bir saat kadar buz dolabında bekletin. Zira lezzetler birbirine geçsin kıyma soğan biber asidiyle biraz pişsin.
- Yapılan hamuru ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Unlayarak merdane ile pide biçiminde açın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- ondan sonrasında iç harcını güzelce her tarafına gelecek biçimde yayın.
- 200derecede denetimli olarak pişirin.
- Sıcak sıcak biraz da üstüne tereyağı sürün sıcak servis ile afiyet olsun ????????????.