Biberli Ekmek

Felaket

New member
Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yeteri ölçüde un
Üzeri için:

  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yoğurma kabına maya, şeker, tuzu ve ılık sütü alıp 10 dk mayalandıralım.
  2. ondan sonrasında yumurta, su ve zeytinyağını da ekleyip yeterlice karıştıralım.
  3. daha sonra da unu denetimli olarak ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Üzeri için soğanı ince ince doğrayıp salça ve baharatları ek edip zeytinyağı da ekleyip düzgünce karıştıralım.
  5. 1,30 saat dinlenen hamurumuzdan biraz alıp elimizle bastırarak açalım üzerine hazırladığımız harç dan ekleyelim.
  6. Bütün hamur bitene kadar bu biçimde uygulayalım 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun ????
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst