Batı Bengal'in Baharampur'unu Kaybettikten Sonra Kongre Adhir Chowdhury

YaratıcıKalem

Active member
Kongre lideri Adhir Chowdhury, Trinamool'dan Yusuf Pathan'ı 85.000'in üzerinde oy farkla yendi.

Bahrampur, Batı Bengal:

Baharampur parlamento seçim bölgesinde yenilgisinden bir gün sonra, kıdemli Kongre lideri ve beş kez milletvekili olan Adhir Ranjan Chowdhury Çarşamba günü siyasi geleceğinin nasıl görüneceğinden emin olmadığını söyledi.

Partinin Batı Bengal'deki öncüsü ve eyalet Pradesh Kongresi başkanı, Trinamool Kongresi'nin yıldız adayı ve eski kriket oyuncusu olan siyasetçi Yusuf Pathan'ın Chowdhury'yi 85.000'den fazla oy farkla kapsamlı bir şekilde mağlup etmesi karşısında şaşkına döndü.

Bay Chowdhury'nin yenilgiye uğratılmasıyla Kongre, eyaletin Kongre'nin ayakta kalan son kaleleri arasında yer alan Baharampur üzerindeki siyasi hakimiyetini kaybetti ve Bengal'den yalnızca Malda Dakshin koltuğuna sahip bir partiye indirgendi.

Baharampur'daki evinde Bengalce bir TV kanalına konuşan Bay Chowdhury, önümüzdeki günlerde kendisi için “zor zamanlar” geçireceğinin farkında olduğunu söyledi.

“Bu hükümetle mücadele ederken gelir kaynaklarımı ihmal ettim. Kendimi BPL milletvekili olarak tanımlıyorum. Politika dışında başka bir yeteneğim yok. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde kendim için zorluklar yaşayacağım ve nasıl olacağı hakkında hiçbir fikrim yok. Bunların üstesinden gelmek için” dedi 68 yaşındaki lider.

Bay Chowdhury, milletvekili konutunu boşaltmak için yakında Başkenti ziyaret edeceğini doğruladı. “Kızım öğrenci ve bazen burayı dersleri için kullanıyor. Yerim olmadığı için orada yeni bir yer bulmam gerekecek” dedi.

Mamata Banerjee'nin seçim sonrası HİNDİSTAN bloğuna olan yakınlığı hakkında konuşan Bay Chowdhury, TMC'nin muhalefet platformundaki varlığına hiçbir zaman itiraz etmediğini ancak Bayan Banerjee ile ittifaka direnme konusunda partinin yüksek komutanlığı önünde tavrını koruduğunu kabul ettiğini söyledi. siyasi bir hara-kiri yapmakla eşdeğerdir.

Eyalet PCC şefi olarak devam edip etmeyeceği sorulduğunda lider, “Seçimlerdeki yenilgimi kabul ettim ve daha önce liderlerimi bu iş için benden daha yetenekli birini bulmaya çağırarak görevimden vazgeçmek istemiştim. Sonia Gandhi'den henüz bir çağrı almadım. Bu çağrıyı aldıktan sonra partime vasiyetimi tekrarlayacağım.” Bay Chowdhury, Baharampur'daki kampanyaya herhangi bir lider göndermemenin partinin takdirinde olduğunu ve bu konuda herhangi bir yorumu olmadığını söyledi.

“Rahul Gandhi'nin Doğu-Batı Bharat Jodo Yatra'sında Murshidabad'a ulaştığında yer aldık. Parti başkanımız Mallikarjun Kharge bir kez Malda'da kampanya yürüttü ama Baharampur'a hiç gelmedi. Bu, merkezi liderliğimizin bir çağrısıydı ve hakkında söyleyecek hiçbir şeyim yok.” dedi.

Trinamool eyaletindeki Kongre çalışanlarına yönelik seçim sonrası şiddet ve tepki konusunda ciddi endişeler uyandıran Bay Chowdhury, Mamata Banerjee'yi destekçilerinin güvenliğini sağlamaya çağırdı.

Bay Chowdhury bir konuşmasında şöyle konuştu: “Devlet artık fethedildi. Şimdi işçilerimizi hedef almanın ne anlamı var? Size karşı çıktığım için beni istediğiniz kadar cezalandırın ama çalışanlarımı rahat bırakın. Onlar Kongre'yi destekledikleri için cezalandırılmayı hak etmiyorlar.” yalvaran ses tonu.

1999'dan bu yana Baharampur'dan milletvekili olan bu belki de Bay Chowdhury'nin, Gujarat'tan yerleşik olmayan TMC adayı Bay Pathan'ın karşılaştığı en zorlu seçim mücadelesiydi.

Kongre'nin üst düzey komutanlarının isteklerine karşı geldiğine inanılan Bay Chowdhury, Kongre ve TMC'nin paydaş olarak kalmasına rağmen mevcut seçimlerde Banerjee liderliğindeki iktidar muafiyetini devralmak için Bengal'de Sol ile bir koltuk paylaşımı düzenlemesinin yapılmasında etkili oldu. ulusal düzeyde muhalefetin HİNDİSTAN bloğu.

Kongre'nin TMC ile ittifakının 2011 Meclis seçimleri sonrasında başarısızlığa uğraması ve ardından eskinin eyaletteki siyasi dayanağının Trinamool'a büyük ölçekli ilticalarla desteklenmesiyle erozyona uğramasından bu yana Banerjee'yi yüksek sesle eleştiren Chowdhury, siyasi anlatısını sürekli olarak yeni bir politikayı savunan bir şekilde inşa etti. Bengal'de BJP ve TMC ile eşzamanlı olarak mücadele etmek için Sol ile ittifak.

2016 ve 2021 eyalet anketlerinde oluşturulan ve 2019 genel seçimlerinde sandalye paylaşımı düzenlemesine kısmen dönüşen bu ittifakın, Lok Sabha anketlerinin mevcut baskısında daha iyi çalıştığına inanılıyordu.

Ancak Bengal'de Sol Kongre'nin hem oy payı hem de sandalye sayısı 2019 rakamlarına göre daha da düşerken, bu algının anketin sert zemin gerçekliğinin artık çöktüğüne dair bir efsane olduğu ortaya çıktı.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)