YaratıcıKalem
Active member
Başbakan Narendra Modi, Körfez ülkesine yaptığı yedinci ziyaret olan iki günlük bir ziyaret için Birleşik Arap Emirlikleri'ne indi. Devam eden stratejik ortaklığı ilerletmek için Cumhurbaşkanı Şeyh Mohamed bin Zayed Al Nahyan ile görüşmelerde bulunacak.
İşte bu büyük hikayedeki en önemli 10 nokta:
İşte bu büyük hikayedeki en önemli 10 nokta:
Başbakan Modi'ye gelişinin ardından Şeref Kıtası verildi ve BAE Başkanı Şeyh Mohamed bin Zayed Al Nahyan tarafından kucaklanarak karşılandı.
Başbakan Modi, ikili görüşmelerin yanı sıra, BAE Başkan Yardımcısının daveti üzerine 14 Şubat'ta Dubai'de yapılacak Dünya Hükümeti Zirvesinde dünya liderlerine de hitap edecek.
Başbakan Modi, BAE'deki ilk Hindu tapınağı olan ikonik BAPS Hindu Mandir'in açılışını yapacak ve Abu Dabi'deki bir topluluk programında yabancı Hintlilere hitap edecek.
İkonik BAPS Hindu Mandir, Abu Dabi Veliaht Prensi ve BAE Silahlı Kuvvetleri yüksek komutan yardımcısı Şeyh Mohamed bin Zayed Al Nahyan tarafından 2015 yılında bağışlanan 13,5 dönümlük arazinin parçası olan 27 dönümlük bir alan üzerinde inşa edilmiştir.
Başbakan Modi ayrılmadan önce, eski Twitter adı olan 'X' üzerinden bir gönderi paylaşarak ziyaretlerinin sıklığının “güçlü Hindistan-BAE dostluğuna verdiğimiz önceliği” gösterdiğini vurguladı. Gönderisinde “Kardeşim HH @MohamedBinZayed ile tanışmak için sabırsızlanıyorum” yazıyordu.
Son dokuz yılda Hindistan'ın BAE ile işbirliği ticaret, savunma, gıda ve enerji güvenliği ve eğitim gibi sektörlerde derinleşti.
Başbakan Modi'nin geçen yıl Abu Dabi'ye yaptığı son ziyarette, yerel para birimiyle ödeme, ödeme ve mesajlaşma sistemleri, yenilenebilir enerji ve yenilikçi sağlık hizmetleri dahil olmak üzere çeşitli alanları kapsayan çeşitli Mutabakat Zaptı imzalandı.
Resmi verilere göre iki ülke, 2022-23'te yaklaşık 85 milyar dolarlık ikili ticaretle birbirlerinin en büyük ticaret ortakları arasında yer alıyor.
BAE ayrıca 2022-23'te doğrudan yabancı yatırımlar açısından Hindistan'daki ilk dört yatırımcı arasında yer aldı.
Başbakan Modi, BAE'den Katar'ı ziyaret edecek ve 15 Şubat'a kadar burada kalacak. Sosyal medyada da “Liderliği altında Katar'ın muazzam bir büyümeye tanık olduğu Majesteleri Şeyh @TamimBinHamad ile tanışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.